;

Prishöjning, Agenter, Headspacing och Black Friday

Nu har det gått lite mer än tre år sedan starten och under denna tid har det kommit fram 3 parfymer och 2 handkrämer. Det är dax att justera priset en aning. Anledningen är att kronan har försvagats mot EUR, och inköpen sker in EUR. Sedan har råvarorna i produktionen ökat en aning varje år. Nu måste jag göra den första höjningen sedan starten. Ökningen sker på parfymerna. Handkrämerna behåller sina priser.

För er som följer sociala media (facebook och Instagram) så ser ni att det händer mycket just nu:
  • Scents from Norra Norrland har anlitat ett agentbolag som är etablerat i Västeuropa, Östeuropa och Mellanöstern. De har påbörjat arbetet denna månad och vi kommit överens om ett samarbete över den närmaste tiden. Först och främst ska de etablera kontakter och förhoppningsvis göra en första införsäljning i det långa loppet. 
  • För 1,5 år sedan startade jag en headspacing-process för att fånga doften av hägg. Nu inom kort kommer jag att få ta del av två blandningar; en gjord på ett omformulerat recept enligt mina rekommendationer och ett som är gjort på en verbal beskrivning av doften (olfactive). Om detta lyckas kommer mitt företag att vara först att ta fram häggdoften som en komponent till parfymindustrin. Detta är försök nr 2 med fabrik nr 2.

  • Arctic Elegance är med i Global makeup award kategori Perfume. Det kan gå precis hur som helst. Håll tummarna! Den avgörs i mitten av december.

Arctic Pocket Chief är årets Black Friday-klipp! Save the date 29 November!!!