;
Nu siktar vi mot parfym äventyrliga 2020. Gott Nytt År!

Nu siktar vi mot parfym äventyrliga 2020. Gott Nytt År!

Nu är det bäst!

Ibland får man sätta ner foten - mot sig själv. Det kommer till en punkt när man måste säga: "Nu är det färdigtestat. Nu är produkten klar. Den kan inte bli bättre - så nu är den bäst. Lagt kort ligger, nu är det bara att satsa sparat kapitel på en produktframställning." Här kan jag lägga till; med ett utländskt företag, där du aldrig har träffat människorna, och som vill att du betalar 100% i förskott. 

Precis så är det, tillslut måste de sparade pengarna användas till att kasta sig ut på marknaden. Bära eller brista. Håll tummarna att det bär! Testningen för att ta fram det närmaste jag kan komma doften HÄGG är klar.

Vem kunde tro att headspacing och en formel skulle ta 1,5 år?

Arbetat började maj 2018 . Utrustning för Headspacing hyrdes från ett företag i England. Det gällde alltså att med vakuumteknik fånga luften nära ett häggträd in i ett antal ampuller, skicka ampullerna till ett laboratorium i England, som i sin tur analyserade luften och översatte den till en teoretiskt formeln av hägg. Ca 5 månader senare får jag en teoretiskt formeln för hägg "på papper". I januari 2018 kom det första provet afrån ett laboratorium i Frankrike. Det var inte ens i närheten av hägg. Anledningen var att de inte visste vad hägg doftande och de använde material som fanns hemma, inte material som behövdes. 

Jag gick till ett nytt lab i Frankrike istället. Nu fick jag fram ett antal variationer av formeln. Dels en som var så nära originalet av formeln det går att komma, och ett antal som var mer eller mindre blommiga i förhållande till originalet. 

Jag har valt att gå på formeln som är så nära originalformeln som är möjligt. Det känns inte rättvist att redan i detta stadium börja justera fram en superblommig häggdoft. Nu finns istället en bestämd  formel som innehåller doftspår av både barken och blommorna tillsammans. Totalt har det tagit otroliga 1,5 år. 

Ut på marknaden inom kort

Under mellandagarna har Bahkka Design fått uppdraget att skapa en etikett till flaskorna. Det blir en helt annan design är vad som är brukligt i branschen för parfym-ingredienser. Designen blir förhoppningsvis klar jan/feb -20. Denna produkt är till för parfymtillverkade, ljustillverkare och så vidare. Doftproduktföretag helt enkelt. 

Häggparfym under 2020 är målet

Med tanke på den långa processen för att ta fram häggnoten så kan det hända att en parfym har lika lång processtid. Men visst ska jag göra ett försök. Om det är möjligt så ska en häggparfym finnas innan jul nästa är.