;

🏆 Arctic Elegance 30 ml WINNER Damparfym

Arctic Elegance 30 ml (Winner) Skandinavien Fragrance Damparfym

Top notes: Lily of the Valley, White Tea
Heart notes: Rose, Black Currant
Base notes: Amber, Sandel wood

Arctic Elegance is created with the beautiful
northern place of Piteå in mind.
The Scent will remind you of long bright summer nights
filled with joy and harmony.

Come dance with me.

En svensk parfym från norr


Best Fragrance Gold Winner - Arctic Elegance vinner 1:a pris i internationell tävling

2019-12-10

Arctic Elegance utnämndes till 1:a platsen och Guld i kategorin BEST FRAGRANCE GOLD WINNER i Global Makeup Award 2019 . 

Juryns motivering: 

"Judges in the 2019 Scandinavian Global Makeup Awards were delighted to award Gold to Arctic Elegance. This crisp yet delicate perfume was a scent they decided could be worn by anyone and was loved across the board."

Top notes: Lily of the


Visste du det här om Amber

Amber, eller bärnsten på svenska, är en ädelsten med en rik historia och användning som sträcker sig över årtusenden. Till skillnad från många andra ädelstenar är amber inte en mineral, utan en organisk substans av fossilt härkomst. Det bildas från kåda från träd, oftast barrträd som tallar och tallväxter, som stelnar och fossiliseras över långa tidsperioder.

Färgen på amber varierar från ljusgul till djupt rödbrun, och dess genomskinlighet kan också variera. Transparenta eller halvgenomskinliga amberbitar används ofta för smyckestillverkning, där de poleras och formas till olika smycken som halsband, örhängen och armband. Den varma och fängslande färgen, tillsammans med dess unika inneslutningar som ibland inkluderar insekter eller växtdelar, gör amber mycket eftertraktat inom smyckesvärlden.

Amber har inte bara estetiskt värde utan har också haft kulturell och historisk betydelse. Många gamla civilisationer, inklusive romarna och grekerna, använde amber som smycken och attribut till högt uppsatta personer. Dessutom har amber associerats med olika myter och läkande egenskaper genom tiderna.

Utöver dess användning inom smyckestillverkning är amber även en viktig ingrediens inom parfymindustrin. Amber ger en varm och balsamisk doft, och "amber" som not i parfymer kan referera till en doftkomposition snarare än själva ädelstenen. Doften associeras ofta med elegans och sensualitet och används för att skapa komplexa och förföriska parfymer.

Sammanfattningsvis är amber en mångsidig och värdefull substans med en rik kulturell och historisk bakgrund, som sträcker sig från dess användning som smycken till dess roll inom doftvärlden.

695 kr