;

Über uns

Scents from Norra Norrland AB - Arctic perfume

Företaget Scents from Norra Norrland AB startade 2015 med lanseringen av produkten Scent of Aurora, eller en doft av norrsken. Sedan dess har det tillkommit både parfymer och annat i försäljningen, men det är främst ett doftproducerande företag. 

Företaget är baserat i Piteå i Norrbotten och jag som driver bolaget heter Eva Henriksson. Alla dofter är skapade av mej. Här tillverkar jag original i mitt mini-lab. Framställningen till slutkund sker i en fabrik i Grasse i Frankrike. Företaget heter Scents from Norra Norrland eftersom jag får inspiration från hela området Norrbotten och Västerbotten och de fina områdena som vi har här uppe. Det är mest troligt, det nordligaste parfymföretaget i världen, vilket är lite kul! Hör gärna av dej om du vet någon ännu nordligare belägen parfymtillverkare!

Visst du det här om området Norra Norrland

Norra Norrland utgör den norra delen av Norrlands geografiska område i Sverige och omfattar de tre länen Västerbotten, Norrbotten, och Jämtland. Denna region kännetecknas av sin storslagna natur, varierade landskap och en unik kultur. Här är en informationstext om Norra Norrland:

Norra Norrland sträcker sig över en omfattande del av Sveriges norra territorium och omfattar ett rikt spektrum av landskap, från höga fjäll till djupa skogar och kustlandskap. Regionen har en lång och fascinerande historia, där samisk kultur har haft en betydande påverkan, särskilt i de norra delarna.

Natur och landskap:

Norra Norrland präglas av ett varierat landskap som inkluderar höga fjäll, djupa skogar, sjöar och långa kuststräckor. Fjällkedjan Skanderna sträcker sig genom området och utgör en naturskön och populär destination för vandring, skidåkning och andra friluftsaktiviteter.

Samisk kultur:

Samisk kultur har en lång historia i Norra Norrland, särskilt i de norra delarna av regionen. Samiska samhällen har bevarat sin unika livsstil, språk och traditioner. Renhushållning, jojk (traditionell samisk sång), och konst och hantverk med inspiration från naturen är några av de element som präglar den samiska kulturen i området.

Ekonomi och näringsliv:

Traditionellt har skogsbruk, gruvdrift och renhushållning varit viktiga delar av ekonomin i Norra Norrland. De naturresurser som området besitter har haft stor betydelse för den ekonomiska utvecklingen. På senare tid har också turismen blivit allt viktigare, särskilt med tanke på de natursköna områdena och vintersportmöjligheterna.

Klimat:

Norra Norrland har ett subarktiskt klimat med långa vintrar och korta somrar. Kalla temperaturer och riklig nederbörd är typiska drag för regionens klimat, och det påverkar både naturen och människors livsstil.

Kulturella evenemang:

Norra Norrland är värd för olika kulturella evenemang och festivaler som reflekterar regionens mångfald och kulturella arv. Dessa evenemang kan inkludera konserter, konstutställningar, och traditionella samiska festivaler.

Sammanfattningsvis utgör Norra Norrland en unik del av Sverige med en rik kultur, en imponerande natur och en historia som speglar samspel mellan människa och miljö. Regionen är en viktig del av det svenska kulturarvet och erbjuder besökare och invånare en möjlighet att uppleva den vilda skönheten och mångfalden i det norra landskapet.